#людинаНЕтовар

Представники Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації та Харківського національного університету внутрішніх справ взяли участь у засіданні «круглого столу» «Спільними зусиллями – проти торгівлі людьми» з нагоди Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми, що був проголошений Генеральною асамблеєю ООН у 2013 році та відмічається 30 липня.

Учасниками заходу стали представники регіональних та міжнародних громадських організацій, представники структурних підрозділів обласної державної адміністрації, керівники територіальних громад, соціальних служб та ГУ Національної поліції України в Харківській області.

За підсумками заходу учасники ухвалили спільну резолюцію,  зокрема, наголосивши на можливості долучення до проведення серед населення інформаційно-просвітницької роботи з проблематики торгівлі людьми педагогічних працівників. Такий пілотний проект

може бути розпочатий вже восени цього року на базі новостворених об’єднаних територіальних громад.

     Довідково. З порядком оформлення статусу особи, постраждалої від торгівлі людьми та з іншою інформацією можна ознайомитися за номерами телефонів Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації  (057) 705-26-42 та Національної «гарячої лінії» з протидії торгівлі людьми та нелегальної міграції 0800 505 501 та  572.