Успішний виступ студентів на Всесвітній літній Універсіаді

Студентська збірна України завершила участь у XXIX Всесвітній літній Універсіаді. У змаганнях брали участь спортсмени із 142 країн світу у кількості близько 8000 спортсменів. Студентська збірна України була представлена 173 спортсменами, які брали участь в 14 видах спорту: спортивна та художня гімнастика, легка та важка атлетика, волейбол, футбол, баскетбол, фехтування, стрільба з луку, плавання, стрибки у воду, ушу, тхеквондо та дзюдо. Харківську область представляли 26 студентів з Харківської державної академії фізичної культури, Національного юридичного університету ім. Я Мудрого, Національного аерокосмічного університету ім. М. Жуковського «Харківський авіаційний інститут», Харківського національного педагогічного університету ім. Г. Сковороди, Харківського національного автомобільно-дорожнього університету, Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна, Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут».

Студентська збірна України виборола 12 золотих, 11 срібних та 13 бронзових медалей і посіла 6 загальнокомандне місце.

Медальний внесок до скарбнички студентської збірної України зробили студенти Харківщини:

золоті медалі вибороли Деха Ірина – важка атлетика – Харківська державна академія фізичної культури та Макарова Марина – спортивна гімнастика – у командних змаганнях –  Національний юридичний університет ім. Я Мудрого;

срібло у Грико Владислава – cпортивна гімнастика – у командних змаганнях – Харківська державна академія фізичної культури;

бронзові медалі здобули з волейболу у складі команди Бойко Юлія, Дегтярьова Марина, Нємцева Кристина, Чернуха Анастасія всі вихованці Харківської державної академії фізичної культури та Макарова Марина – спортивна гімнастика – у командних змаганнях –  Національний юридичний університет ім. Я Мудрого.

Вітання спортсменам та тренерам учасникам та переможцям змагань Всесвітньої Універсіади від Харківської обласної державної адміністрації, від широкого загалу прихильників спорту.

Подяка тренерам, ректорам вишів, федераціям з видів спорту за сприяння у підготовці та участі в Універсіаді, успішному виступу спортивної команди України, яка гідно представила нашу Державу на Міжнародному спортивному студентському форумі у Тайбеї.