Харківщина пишається своїми спортивними героями

З 19 по 30 серпня 2017 року в місті Тайбей (Тайвань) відбулися змагання   XXІХ Всесвітньої літньої Універсіади, в яких студентська молодь із 142 країн світу в напруженій та чесній боротьбі захищала честь своєї Батьківщини.

За результатами виступу збірна команда України посіла 6 загальнокомандне місце, покращивши на дві сходинки свій минулий виступ на XXVIII  Всесвітній Універсіаді (8 місце).

До складу збірної команди України увійшли 26 студентів із 7 вищих навчальних закладів Харківської області, які здобули до скарбнички збірної  2 золотих, 1 срібну та 2 бронзові медалі, а саме:

  • Ірина Деха (золота медаль у змаганнях з важкої атлетики) – студентка Харківської державної академії фізичної культури;
  • Марина Макарова (золота та бронзова медалі у змаганнях з художньої гімнастики у групових вправах) – студентка Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого;
  • Грико Владислав (срібна медаль у змаганнях зі спортивної гімнастики у групових вправах) – студент Харківської державної академії фізичної культури;
  • Бойко Юлія, Дегтярьова Марина, Чернуха Анастасія, Нємцова Христина (бронзова медаль у складі збірної команди України у змаганнях з волейболу) – студентки Харківської державної академії фізичної культури.

Вітаємо ректорів Харківської державної академії фізичної культури Ажиппо Олександра Юрійовича та Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Тація Василя Яковича з вдалим виступом студентів на міжнародній арені! Висловлюємо щиру подяку за сприяння розвитку студентського спорту на благо рідної країни!

Визначна роль успішного виступу спортсменів на міжнародних змаганнях належить особистій підтримці та ініціативі голови Харківської обласної державної адміністрації Світличної Юлії Олександрівні, ректорам та завідувачам кафедр фізичного виховання вищих навчальних закладів Харківської області, тренерам спортсменів.

Студентська столиця України – Харківщина ще раз підтвердила свій високий статус, виборовши перше загальнокомандне місце на XIII літній Універсіаді України.  Високі спортивні досягнення  на літній Універсіади України зумовили тріумфальний виступ збірної команди України на XXІХ Всесвітній літній Універсіаді.