14 вересня 2017 року на базі дитячого оздоровчого табору «Золотий колос» Нововодолазького району Харківської області відбулося відкриття змагань на Кубок України серед юнаків з велосипедного туризму.

Змагання проводяться Українським державним центром туризму і краєзнавства учнівської молоді Міністерства освіти і науки України спільно з Комунальним закладом «Харківська обласна станція юних туристів» Харківської обласної ради.

У змаганнях беруть участь близько 100 юних велотуристів з Кіровоградської, Дніпропетровської, Полтавської, Сумської та Харківської областей. Протягом двох днів юні туристи будуть змагатися на дистанціях з фігурного водіння велосипеду, тріалу, велокросу, велоралі.

Учасників змагань привітали організатори заходи, головна суддівська колегія та агітбригада Липкуватівського навчально-виховного комплексу Нововодолазької районної ради Харківської області із змістовною концертною програмою.

Проведення змагань на Кубок України серед юнаків з велосипедного туризму сприяє популяризації здорового способу життя, пропаганді спортивного туризму серед учнівської молоді та підвищенню рівня їхньої туристської майстерності.

Урочисте закриття змагань на Кубок України серед юнаків з велосипедного туризму відбудеться 17 вересня 2017 року.