У Харкові обговорили як покращити доступ дітей до послуг Національної дитячої «гарячої лінії»

19 вересня 2017 р. на базі Гендерного центру Харківського національного технічного університету сільського господарства ім. П. Василенка у рамках реалізації проекту «Попередження  ґендерно зумовленого насильства, торгівлі людьми та порушення прав дитини» відбулося засідання «круглого столу» за результатами дослідження «Вивчення обізнаності дітей, які перебувають у навчальних закладах інтернатного типу  щодо діяльності  Національної дитячої «гарячої лінії» та їх  доступу до її послуг», що проводилося у 7 регіонах України, у т.ч. в Харківській області.

У заході взяли участь представники інтернатних закладів області, Управління патрульної поліції у м. Харкові, відділу ювенальної превенції ГУ Національної поліції України у Харківській області, тренери НТМ  ГО «Ла Страда – Україна».

Як зазначила під час своєї презентації президентка ГО «Ла Страда – Україна» К.Б. Левченко, завдяки інформаційно-просвітницькій роботі в регіонах, де впроваджується проект, кількість звернень від дітей з таких навчальних  закладів в 2017 році порівняно з тим самим періодом 2016 року виросла майже в п’ять разів. Діти звертаються з питаннями труднощів в спілкуванні з однолітками, в особистому житті, приниження з боку інших учнів, погроз у соціальних мережах, проблемами статевого виховання тощо.

За результатами дослідження були напрацьовані рекомендації, що будуть враховуватися при проведенні інформаційної роботи з вихованцями інтернатних закладів.