Відбувся захід з нагоди Дня винахідника і раціоналізатора України

21 вересня у Харківській державній науковій бібліотеці ім. В.Г. Короленка за підтримки Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації з нагоди Дня винахідника і раціоналізатора України традиційно відбулася науково-практична конференція за темою «Проблеми винахідницької та раціоналізаторської діяльності в Харківській області».

У заході взяли участь керівники Товариства винахідників і раціоналізаторів  України та Харківської області, науковці, молоді вчені провідних вищих навчальних закладів і наукових установ Харківської області.

Під час заходу були висвітлені та обговорені наступні питання: проблеми винахідницької і раціоналізаторської діяльності в сучасних умовах; розробка стратегій патентування об’єктів інтелектуальної власності; європейська політика інновацій в перспективі ЄС-2020 тощо.

За популяризацію винахідництва та заохочення молодих науковців до інноваційної діяльності кращі представники вищих навчальних закладів були нагороджені грамотами Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації.