Моя професія – моє майбутнє

З метою підвищення престижності робітничих професій швейного напрямку, розвитку інтересу до обраної професії на базі Державного навчального заклад «Регіональний центр професійної освіти швейного виробництва та сфери послуг Харківської області» проведено День професій «швачка»,  «кравець;закрійник», в якому взяли участь учні першого, другого і третього курсів, а також представники підприємств – замовники робітничих кадрів.

Розпочався захід професійним квестом за темою «Моя професія – моє майбутнє». Викладачі і майстри виробничого навчання навчального закладу підготували цікаві, різнопланові завдання з технології виготовлення одягу, основ конструювання, матеріалознавства. Під час проведення квесту учні мали змогу на практиці використовувати надбані знання та навички.

Фіналом квесту стала тематична зустріч учнів з соціальними партнерами навчального закладу – замовниками робітничих кадрів:
ВО «Харків» – начальником технологічного відділу Пашовкіною О.В., начальником відділу кадрів Плетньовою О.В., власником ТМ «Астоні» Шарикіним О.М., менеджером з персоналу фірми «Дominiss» Коваленко Я.В. Гості презентували свої швейні підприємства та познайомили учнів з умовами роботи. У ході зустрічі учнів цікавили питання кар’єрного росту, соціального захисту, обсягу необхідних теоретичних знань і практичних навичок для роботи на підприємствах. По закінчені  зустрічі були укладені договори на підготовку робітничих кадрів з компанією «Дominiss» та ТМ «Астоні». Проведений День професій для учнів став ще однією сходинкою професійного зростання.