«Вільна країна – вільна людина!» студентська молодь долучилася до акції з нагоди Європейського дня протидії торгівлі людьми

Студенти вищих навчальних закладів, де працюють Гендерні центри,  взяли активну участь в інформаційній вуличній акції «Вільна країна – вільна людина!» з нагоди Європейського дня протидії торгівлі людьми.

Захід проводився за підтримки Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації БО «Благодійний фонд «Добробут України» в партнерстві з ГО «Ла Страда – Україна».

До акції також долучилися курсанти факультету № 4 Харківського національного університету внутрішніх справ – майбутні фахівці підрозділів поліції, що протидіють кіберзлочинності та торгівлі людьми.

Небайдужість  до цього явища – запорука успішної боротьби з цією проблемою.

Довідково. За оцінками Міжнародної організації з міграції, близько 160 тисяч українців постраждали від торгівлі людьми з 1991 року. Україна є однією з основних країн походження постраждалих від сучасного рабства в Європі. Якщо на початку 2000 років переважала торгівля людьми з метою сексуальної експлуатації, то зараз лідирує трудова експлуатація. Так само змінилося і співвідношення жертв торгівлі людьми за статтю – якщо раніше майже 85% потерпілих були жінки, то зараз – половину, а то й більшість складають чоловіки; як свідчить статистика,  серед постраждалих чимало людей з вищою освітою. Торгівля людьми та експлуатація людей – загрози, що зростають в умовах економічної кризи та збройного конфлікту.