«Освіта Харківщини ХХІ століття»

31 жовтня – 2 листопада 2017 року відбулася сорок восьма обласна тематична виставка ефективного педагогічного досвіду «Освіта Харківщини ХХІ століття» за темою «Формування життєвої компетентності дошкільника через гру як основну діяльність», організаторами якої є Департамент науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації та Харківська академія неперервної освіти.

Мета її полягала в тому, щоб представити широкий спектр думок і пропозицій щодо реального стану та перспектив розвитку з означеної проблеми.

У роботі виставки взяли участь 13 закладів дошкільної освіти Харківської області та м. Харкова.

Освітяни Харківщини мали можливість ознайомитися з досвідом упровадження ігрових технологій та педагогічних інновацій на заняттях з дошкільнятами, сучасними підходами до фізичного, соціально-емоційного та пізнавального розвитку дитини через гру.

Активно пройшли інтерактивні заходи: «круглі столи», майстер-класи, методичні квести, ділові ігри з питань реалізації завдань щодо розвитку життєвої компетентності дітей, створення ефективної системи методичної роботи з педагогічними працівниками закладів дошкільної освіти.

Дипломом І ступеня обласної тематичної відкритої виставки ефективного педагогічного досвіду «Освіта Харківщини ХХІ століття» відзначено:

– Красноградський дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) № 17 Красноградської міської ради Харківської області;

– Чугуївський дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) № 8 Чугуївської міської ради Харківської області;

– Комунальний заклад «Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) № 223 комбінованого типу Харківської міської ради».