Про проведення виїзних заходів учнів на базі вищих військових навчальних закладів Харківщини

         У рамках заходів регіональної Програми військово-патріотичного виховання молоді та участі населення у заходах оборонної роботи на 2015-2017 роки, з метою практичного закріплення рівня знань, умінь і навичок на базі Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба та Військового інституту танкових військ Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» Департаментом науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації з жовтня по грудень  Харківщини, як форм практичних занять, за програмою предмета «Захист Вітчизни».

Під час проведення занять у вищих військових навчальних закладах юнаки та дівчата (близько 500 осіб) мали можливість ознайомитись з основними видами зброї та військової техніки, що знаходиться на озброєнні Повітряних Сил України та інших силових відомств держави, з матеріально-технічною базою, умовами проживання курсантів та історією створення вищих навчальних закладів.

Діти мали змогу поспілкуватись безпосередньо з начальниками факультетів та курсантами, які навчаються в Харківському національному університеті Повітряних Сил імені Івана Кожедуба та Військовому інституті танкових військ Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут», дізнатись «із перших вуст» про навчання та курсантське життя. Із зацікавленням юнаки оглядають зразки стрілецької зброї, озброєння та військової техніки.

Усього у 2015-2017 роках заходами у вищих військових навчальних закладах області охоплено близько 4000 учнів закладів загальної середньої освіти із усіх  районів/міст та об’єднаних територіальних громад Харківщини.

Проведення виїзних заходів, як форм практичних занять, за програмою предмета «Захист Вітчизни», на базі вищих військових навчальних закладів сприяє формуванню в учнів патріотичних почуттів, розуміння обов’язку допризовної молоді щодо захисту своєї Батьківщини.