Обласна школа позитивного досвіду роботи для бібліотекарів ПТНЗ

13.12.2017 у ДНЗ «Регіональний центр професійної освіти будівельних технологій Харківської області» відбулася школа позитивного бібліотечного досвіду роботи бібліотекаря Кобиліної Л.В. за темою: «Краєзнавство як засіб патріотичного виховання: завдання і зміст краєзнавчої роботи в бібліотеках ПТНЗ». На обласній школі були присутні 19 бібліотекарів ПТНЗ Харківської області, методист Науково-методичного центру професійно-технічної освіти у Харківській області Руденко Ю.М. та 3 бібліотекарі ХДНБ ім. Короленка.

Відкрив роботу школи директор ДНЗ «Регіональний центр професійної освіти будівельних технологій Харківської області» Амірбеков Г. Д. Методист НМЦ ПТО у Харківській області Руденко Ю.М. познайомила учасників школи з планом дій щодо реалізації Стратегії національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2017-2020 роки.

Автор школи презентувала свій досвід роботи щодо напрямів роботи бібліотеки з питань краєзнавства:

-комплектування фонду краєзнавчих матеріалів;

-організація довіково-бібліографічного апарату;

-організація виставок;

-співробітництво з викладачами, майстрами в/н та класними керівниками щодо краєзнавчої діяльності.

Виступ супроводжувався медіапрезентацією. Особливо цікавим був огляд сайтів, на яких є краєзнавча інформація для використання у роботі бібліотек.

У ході обласної школи позитивного досвіду завідувачка сектором бібліографічного обслуговування ХДНБ ім. Короленка розповіла про інформаційно-бібліографічні ресурси на допомогу вивченню української культури та надала матеріали вікторин з краєзнавчої тематики.

У практичній частині школи методист НМЦ ПТО Руденко Ю.М. провела серед учасників школи позитивного досвіду тренінг щодо оформлення книжкової виставки за краєзнавчими напрямами.

Зустріч була дуже інформаційно насиченою та корисною. Завершилася школа підведенням підсумків.