Навчально-тематичний збір лідерів учнівського самоврядування Харківської області

З 11 по 13 січня 2018 року на базі Комунального закладу «Харківський обласний Палац дитячої та юнацької творчості» традиційно відбувся навчально-тематичний збір лідерів учнівського самоврядування Харківської області, в якому взяли участь близько 80 членів та координаторів районних (міських) рад старшокласників із Близнюківського, Богодухівського, Великобурлуцького, Дергачівського, Дворічанського, Красноградського, Лозівського, Чугуївського, Харківського районів, міст Ізюм, Лозова, Люботин, а також Роганської ОТГ та вихованці Харківської державної гімназії-ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус».

У рамках реалізації  Всеукраїнського проекту «Рух лідерів», що координує Харківська обласна рада старшокласників, до лідерів Харківщини приєдналися лідери Сумської ради старшокласників та Сумського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» імені І.Г. Харитоненка. Під час проведення збору учасники обмінялися досвідом роботи щодо впровадження та реалізації волонтерського проекту Харківської обласної ради старшокласників «Допоможи герою АТО», взяли участь в екскурсії до Фельдман Еко-парку, де каталися на конях, відвідали вистави театру звірів та циркової студії.

Особливої уваги лідери приділили розв’язанню конфліктів, ролі лідера в учнівському середовищі, що активно обговорювалося під час тренінгу, що провела Мельман Вікторія Олександрівна, доцент кафедри політології та філософії Харківського регіонального інституту національної академії державного управління при Президентові України.

12 січня 2018 року відбувся ювілейний десятий новорічний бал лідерів учнівського самоврядування Харківської області. Лідери із задоволенням узяли участь в майстер-класах, що проводили Марія Літвінова, неодноразовий чемпіон всесвітніх конкурсів бального танцю, керівник гуртків бального танцю Комунального закладу «Харківський обласний Палац дитячої та юнацької творчості», та хореограф Сумського центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю Олена Сафонова, на яких вивчали полонез, падеграс, польку. Під час проведення конкурсної програми було обрано дві пари – короля та королеву новорічного балу, якими стали Палієнко Олексій, вихованець Державної гімназії-ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус», та В’юнник Діана, член Люботинської міської ради старшокласників; Світонь Давид, член Ізюмської міської ради старшокласників «Нове покоління», та Волобуєва Дар’я, член Красноградської районної ради старшокласників. Наприкінці свята лідерів привітали Дід Мороз, Снігуронька та творчі колективи Палацу. Новорічний бал став справжнім незабутнім святом краси, грації, молодості!

Незабутнім враженням збору стала участь лідерів у Вертеп-фесті 13 січня 2018 року, під час якого лідери заспівали щедрівки. А на майдані Свободи члени україно-польського клубу заспівали колядки на польській мові.