Про участь у Всеукраїнському семінарі з питань попередження торгівлі людьми

20-21 лютого 2018 р. представники Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації та КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти» взяли участь у Всеукраїнському семінарі з питань попередження торгівлі людьми (м. Київ), що проводився Міністерством освіти і науки України спільно з Міністерством соціальної політики України, Національною поліцією України, Представництвом Міжнародної організації з міграції в Україні,  Офісом Координатора проектів ОБСЄ в Україні,               ГО «Ла Страда – Україна», ВБО «Український Фонд «Благополуччя дітей», Міжнародною громадською організацією А21.

Під час заходів були розглянуті наступні питання:

  • Розвиток державної політики у сфері протидії торгівлі людьми;
  • Боротьба з торгівлею людьми: стан і тенденції;
  • Наявні методики профілактичної роботи з протидії торгівлі людьми серед учнівської молоді;
  • Поширення Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми. Впровадження курсу «Протидія торгівлі людьми в Україні;
  • Просвітницькі заходи з протидії торгівлі людьми для дітей старшого шкільного віку та у літніх таборах;
  • Діяльність Всеукраїнської тренерської мережі з питань профілактики потраплянні в ситуацію торгівлі людьми;
  • Специфіка впровадження програми «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція» в закладах освіти.

Як зазначив заступник Міністра освіти і науки  України П.К. Хобзей, відкриваючи захід, один із  основних шляхів протидії цьому суспільно-небезпечному явищу – рання превенція, а вона, в першу чергу,  пов’язана із системою освіти. Усі методичні розробки, інформаційні матеріали, що є в наявності, у тому числі завдяки діяльності міжнародних організацій, педагогічними працівниками повинні активно  впроваджуватися у навчально-виховний процес.