Відбулося урочисте відкриття 3-го Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «ПРОРИВ Легкої промисловості України»

14 березня 2018 року на базі Державного навчального закладу «Регіональний центр професійної освіти швейного виробництва та сфери послуг Харківської області» відбулося урочисте відкриття 3-го Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «ПРОРИВ Легкої промисловості України». Це спільний проект Національного галузевого партнерства в легкій промисловості України «Fashion Globus Ukraine» та Асоціації працівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти швейного профілю та сфери послуг за підтримки Міністерства освіти і науки України та Харківської обласної державної адміністрації.

Завдання конкурсу – адаптувати підготовку робітничих кадрів у галузі легкої промисловості України відповідно до потреб ринку праці та запитів роботодавців, продемонструвати сучасні тенденції розвитку даної галузі та рівень підготовки кваліфікованих кадрів, популяризація швейних професій серед молоді.

У рамках конкурсу , що відбудеться протягом 14-16 березня 2018 року, передбачено презентація колекцій одягу у номінаціях: «Сучасні колекції для працівників театрів та музеїв», «Колекції для дитячих вокальних ансамблів», «Урочисті образи для солістки та солісту оперного театру», заплановане також проведення семінару-практикуму для педагогічних працівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти легкої промисловості «Сучасні технології у сфері пошиття одягу».

У конкурсі беруть участь учні та педагогічні працівники закладів професійної (професійно-технічної) освіти  з 22 областей України.

Сьогодні учасникам конкурсу продемонстровано майстер – клас учнями Державного навчального закладу «Регіональний центр професійної освіти швейного виробництва та сфери послуг Харківської області» з професії «Кушнір-розкрійник».