Про участь у 38-му Пекінському юнацькому конкурсі науково-технічної творчості

    З 24 по 27 березня 2018 року у м. Пекін (Китайська Народна Республіка) Пекінською науково-технологічною асоціацією разом з Пекінським муніципальним відділом освіти, Пекінським муніципальним відділом науки і техніки та Пекінським бюро прав інтелектуальної власності проведено 38-ий Пекінський юнацький конкурс науково-технічної творчості (Beijing Youth Science Creation Competition), в якому взяла участь українська делегація, до складу якої увійшла Кирилова Амілія, вихованка гуртка «Загальна біологія» (керівник гуртка Садовниченко Ю.О.) Комунального закладу «Харківська обласна Мала академія наук Харківської обласної ради», учениця 11-го класу Харківської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 162 Харківської міської ради Харківської області.  У міжнародному заході взяли участь делегації юних науковців з 40 країн світу.

Під час проведення конкурсу учасники презентували свої роботи англійською мовою в форматі постерного захисту. Роботи оцінювалися провідними світовими фахівцями в галузі медицини та біології. За результатами захисту наукових проектів Кирилову Амілію було запрошено для виступу на Студентському Симпозіумі (Students Symposium), де були представлені 5 найкращих та найактуальніших доповідей юних науковців.

За результатами участі в конкурсі Кирилова Амілія виборола диплом І ступеня за перемогу в секції «Біомедичні науки» та на урочистому закритті була нагороджена золотою медаллю.

Під час заходу, програма якого передбачала спілкування з науковцями, ознайомлення з найсучаснішим науковим обладнанням, обговорення сучасних світових тенденцій в науці, зокрема у біології та медицині, відбувалося творче спілкування членів української делегації з організаторами конкурсу, представниками сфери освіти, членами Науково-технічного товариства Китаю, а також з іноземними учасниками конкурсу з багатьох країн світу. На завершення учасники відвідали найбільшу споруду в історії людства – Великий Китайський мур.