Відвідування факультету військової підготовки імені Верховної Ради України Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут»

26 квітня 2018 року Гвардійський ордена Червоної Зірки факультет військової підготовки імені Верховної Ради України Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут», який готує висококласних фахівців з високим рівнем фундаментальної теоретичної підготовки, вмінням володіти сучасною бронетехнікою і здатних ефективно працювати в критичних ситуаціях гостинно приймав юнаків та дівчат загальноосвітніх закладів та закладів професійної освіти Харківської області.

10 груп по 20-40 учнів на чолі з прикріпленими до них курсантами по коловій системі відвідали 10 навчальних місць та музей Бойової Слави. На кафедрі бронетанкового озброєння та військової техніки учні могли наочно та практично ознайомитися з сучасними зразками стрілецької зброї, бронетехнікою, майстернями по її ремонту.

Представники кафедри радіаційного, хімічного та біологічного захисту продемонстрували засоби спеціальної обробки, машини РХБ розвідки, лабораторію військової дозиметрії. У музеї Бойової Слави учні могли відслідкувати весь доблесний шлях навчального закладу, починаючи з його заснування 23 серпня 1944 до теперішнього часу.