Про підсумки участі команд юних туристів закладів освіти Харківської області в змаганнях Кубку України з велосипедного туризму

З 4 по 7 травня 2018 року в наймолодшому місті України – Бучі (Київська область) відбулися змагання Кубку України серед юнаків з велосипедного туризму. Україну представляли 12 областей (понад 150 учасників). Юні туристи змагалися на чотирьох класичних дистанціях: фігурному водінні велосипеда, тріалі, велосипедному кросі і ралі (дистанція 30 км у молодшої вікової  групи та 44  км – у старшої).

Харківську область представляли юні велотуристи із Золочівського, Красноградського, Нововодолазького районів, Нововодолазької ОТГ – вихованці гуртків Комунального закладу «Харківська обласна станція юних туристів» Харківської обласної ради (всього 24 учасника). Більшість із них – спортсмени-першорозрядники й кандидати в майстри спорту, переможці і призери минулих Всеукраїнських змагань.

У перший день змагань команди Харківської області (старша і молодша групи ) перемогли на комплексній дистанції, а друга (молодша команда) посіла ІІ місце.

В особистому заліку спортсмени вибороли більшість призових місць. Абсолютними переможцями комплексної дистанції стали Орда Станіслав і Лиганенко Каріна з Липкуватівського НВК Нововодолазького району (тренер – Орда М.В.), Ляшенко Олександра з Нововодолазької гімназії (тренер –                Тиндик С.М.) та Олійник Даніїл із Золочівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3 (тренер – Касян І.І.), призерами стали – далі Шолох Володимир з Добренського НВК Красноградського району (тренер – Харченко В.М.), Гета Юлія з Красноградського педагогічного коледжу (тренер – Мирончук А.І.) .

На дистанції велосипедного ралі в нелегкій боротьбі з сильними командами Вінницької, Волинської, Сумської, Полтавської, Луганської областей старша команда велотуристів Харківської області змогла зберегти лідируючу позицію і за підсумками стала переможницею Кубку України, молодша команда у загальному заліку стала другою.

За підсумками змагань Головна суддівська колегія визнала рівень підготовки юних велотуристів Харківщини найвищим в Україні. Майже всі спортсмени Харківщини нагороджені грамотами Українського Державного центру туризму та краєзнавства учнівської молоді Міністерства освіти і науки України.

Вітаємо переможців змагань Кубку України з велосипедного туризму!