Проведені семінари для головних бухгалтерів місцевих органів управління у сфері освіти та закладів, установ освіти, закладів професійної (професійно-технічної) освіти та закладів вищої освіти І-ІІ рівнів акредитації

23-24 травня 2018 року Департаментом науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації проведені семінари для головних бухгалтерів місцевих органів управління у сфері освіти та закладів, установ освіти, закладів професійної (професійно-технічної) освіти та закладів вищої освіти І-ІІ рівнів акредитації, що фінансуються з обласного бюджету, за участю представників:  Головного управління Державної казначейської служби України у Харківській області, Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації, Північно-східного офісу Держаудитслужби України (місце проведення: Комунальний заклад «Харківська обласна Мала академія наук Харківської обласної ради», м. Харків, вулиця Скрипника, 14). На семінарах розглядалися питання:

  1. Дотримання розпорядниками коштів порядку казначейського обслуговування.
  2. Порядок складання і надання бюджетної та фінансової звітності.
  3. Дотримання фінансово-бюджетної дисципліни. Аналіз виявлених порушень фінансово-господарської діяльності за результатами контрольних заходів, проведених у 2017 році у сфері освіти.
  4. Норми діючого законодавства щодо використання публічних коштів та проведення публічних закупівель (здійснення закупівель з використанням системи ProZorro).
  5. Зміни в законодавстві з питань бухгалтерського обліку, фінансової звітності, оплати праці.
  6. Дотримання вимог чинного законодавства України щодо доступу до публічної інформації та відкритості використання публічних коштів. Виконання статті 30 Закону України «Про освіту» щодо оприлюднення інформації про надходження та використання публічних коштів.
  7. Виконання вимог розпорядження Харківської обласної державної адміністрації від 14.03.2018 № 135 «Про затвердження плану заходів на
    2018 рік щодо наповнення місцевих бюджетів області, економного і раціонального використання бюджетних коштів у процесі виконання місцевих бюджетів».
  8. Порядок використання коштів субвенції з обласного бюджету місцевим бюджетам на виконання заходів обласної програми розвитку освіти «Новий освітній простір Харківщини на 2014-2018 роки» та субвенції за рахунок залишку освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на початок 2018 року.