Всеукраїнський конкурс фахової майстерності серед учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти з професії «Електрозварник ручного зварювання»

31 травня 2018 року на базі Державного навчального закладу «Регіональний механіко-технологічний центр професійної освіти Харківської області» (вул. Морозова, 20А) відбувся III (заключний) етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед 23 учнів із 22 областей України і міста Києва закладів професійної (професійно-технічної) освіти з професії «Електрозварник ручного зварювання».

За умовами ІІІ етапу Всеукраїнський конкурс проводиться у 2 тури:

  • теоретичний тур передбачає виконання учасниками тестового завдання на персональному комп’ютері;
  • практичний тур складається з виконання одного завдання з виготовлення конструкції (з наданих деталей за кресленням), яка працює під тиском.

Визначення результатів участі у конкурсі здійснюватиметься за загальною сумою набраних учасниками балів, на основі яких визначатимуться переможці та розподілятимуться місця (І-VІ).

Переможці ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності з професії «Електрозварник ручного зварювання» за І-VІ місце отримають дипломи І, ІІ, ІІІ ступеня та призи і мають право на відзначення стипендією Президента України. Решта – дипломи учасників конкурсу.

У рамках конкурсу для учасників та супроводжуючих осіб передбачається:

  • екскурсія по м. Харкову, до Харківського центрального парку культури та відпочинку ім. М. Горького та до Фельдман Екопарку;
  • семінар-практикум на тему «Інноваційні педагогічні та виробничі технології підготовки компетентного сучасного зварювальника»;
  • майстер-клас на тему: «Використання сучасного зварювального обладнання для набуття професійних компетентностей майбутніми зварювальниками»;
  • тренінг на тему: «Спілкування без обмежень».