У рамках проекту «Я маю право!» розпочато масштабну інформаційну кампанію  #СтопНасильство

У рамках право просвітницького проекту «Я маю право!» розпочато масштабну інформаційну кампанію по всій території України за напрямком #СтопНасильство. Під час кампанії буде розповсюджено інформаційні матеріали, розміщено зовнішню рекламу.

Мета кампанії  – формування нульової толерантності до цього явища, інформування про зміни до законодавства, «гарячі лінії» та адреси для звернення за допомогою для постраждалих від домашнього насильства, про обов’язок повідомляти про випадки домашнього насильства свідків, про відповідальність для кривдників.

Зокрема, у межах кампанії пояснюється що таке домашнє насилля, що робити у разі домашнього насильства, який захист гарантовано постраждалим, як отримати терміновий заборонний чи обмежувальний приписи. Також роз’яснюється на яку допомогу можна розраховувати постраждалим від  домашнього насильства та як її отримати. Так, для жертв домашнього насильства передбачена безоплатна правова допомога, психологічна підтримка та соціальні послуги, тимчасовий притулок. Кампанія проходить у партнерстві з  Міністерством соціальної політики України, Національною поліцією України, Координаційним центром з надання правової допомоги та іншими організаціями.