Подорожуємо Україною

Туризм це не тільки фізичний розвиток, бадьорість,  працездатність, а й відмінний засіб виховання в дітей цілеспрямованості, зібраності, прагнення до пізнання. Романтика пізнання –  чи не найцінніша особливість туризму…

Так, з 4 по 16 липня 2018 року вихованці гуртків «Водний туризм» Комунального закладу «Харківська обласна станція юних туристів» Харківської обласної ради під керівництвом методиста Кондратенка О.М. та керівника гуртка «Водний туризм» Комунального закладу «Центр позашкільної освіти «Старт» Харківської міської ради Щербакової А.П. здійснили водний похід І категорії складності на байдарках по річці Сейм територією Сумської та Чернігівської областей за маршрутом: «м. Ворожба – м. Путивль – м. Батурин – м. Конотоп».

Діти ознайомилися з унікальними природними комплексами річки Сейм та відвідали історико-краєзнавчі об’єкти Сумської та Чернігівської областей,  а саме:

– Мовчанський монастир, що побудований в XVII-XIX століттях (м. Путивль Сумської області). Головною святинею монастиря є Мовчанська ікона Божої Матері;

 місто Батурин Чернігівської області, де функціонує Національний історико-культурний заповідник «Гетьманська столиця». Діти поширили свої знання з історії України та отримали інформацію, що у 1669–1708 та 1750–1764 роках місто Батурин було резиденцією гетьманів Лівобережної України. З Батурином пов’язана діяльність таких визначних політичних лідерів часів Гетьманщини, як Дем’яна Ігнатовича, Івана Самойловича, Івана Мазепи, Пилипа Орлика, Кирила Розумовського. Місто Батурин віднесений до списку історичних населених місць України.

Проведення водного походу стало перевіркою вже набутих знань та вмінь юних туристів, сприяло підвищенню національно-патріотичного виховання дітей, відновленню національної пам’яті, формуванню шанобливого ставлення до історії українського народу та збереженню пам’яток історії, культури України.

На довго запам’ятаються дітям теплі вечори під зоряним небом на березі річки Сейм біля туристського вогнища, які згуртували їх і дали наснагу на добрі діла.