Відбувся Всеукраїнський семінар «Культурна спадщина олімпійського руху в системі гуманітарної освіти школярів України»

З 4 по 5 жовтня  2018 року в м. Харкові відбувся Всеукраїнський семінар «Культурна спадщина олімпійського руху в системі гуманітарної освіти школярів України».

У роботі семінару взяли участь 140 представників спортивної громадськості з усіх регіонів України.

Пленарне засідання відбулося у Харківському державному вищому училищі фізичної культури № 1 під головуванням В.М. Єрмолової, директора Олімпійської академії України. Від  Департаменту освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації з вітальним словом до учасників заходу звернувся В.В. Ігнатьєв, заступник  директора Департаменту – начальник управління освіти і науки.

Відповідно до програми семінару учасники відвідали музей «Історія олімпійського руху» Харківського обласного вищого училища фізичної культури і спорту, ознайомилися з навчально-спортивною базою закладу освіти  та взяли участь в Олімпійському уроці.

Перший день семінару завершився у спортивно-оздоровчому таборі ХОВУФКС «Чайка», де було проведено засідання у форматі «круглого столу» з обміну досвідом «Олімпійська освіта в школі: проблеми і перспективи».

05.10.2018  учасники семінару  прибули до Харківської державної академії фізичної культури, де до їх уваги була представлена  система  підготовки педагогічних кадрів до впровадження олімпійської освіти.