Студентська молодь відвідала виставку «Невидимий батальйон»

09 жовтня 2018 р. викладачі, студенти, курсанти  закладів вищої освіти, які цікавляться гендерною проблематикою,  взяли участь у відкритті інсталяції  «Невидимий батальйон», що була презентована з нагоди Дня захисника України в Центрі гендерної культури.

Виставка має на меті привернути увагу суспільства до вагомого, але не завжди видимого внеску українських жінок у вирішення військових конфліктів. Яке воно «нежіноче-жіноче обличчя» обличчя війни? Чи рівні жінки в правах із чоловіками у сучасній українській армії?

За даними Генштабу ЗСУ сьогодні військову службу проходять понад 24 тис. жінок, з них на офіцерських посадах більше 3 тис. Загальна кількість жінок в українській армії становить близько 56 тисяч осіб, це 22,4% від усього особового складу. Статус учасника бойових дій отримали близько 7 тис. жінок, 116 нагороджені державними нагородами,              4 з них отримали нагороди посмертно. Але ще й досі День захисника України вважається суто чоловічим святом.

Одним з експонатів виставки став однойменний фільм «Невидимий батальйон» –  перший український фільм про війну і жінок на війні, знятий самими жінками,  дискусією після перегляду якого закінчився захід.