Відбувся обласний семінар-практикум для викладачів предмета «Охорона праці» закладів професійної (професійно-технічної) освіти  Харківської області

15 листопада 2018 року на базі  Професійно-технічного училища № 32 м. Харкова відбувся семінар-практикум для викладачів предмета «Охорона праці» закладів професійної (професійно-технічної) освіти Харківської області за темою «Комплексна безпека та охорона праці в ЗП(ПТ)О: сучасні підходи та тенденції».

У роботі семінару взяли участь 34 викладачі ЗП(ПТ)О м. Харкова та Харківської області.

За планом роботи були розглянуті такі питання:

  • методика проведення бінарних уроків як одна з форм реалізації міжпредметних зв’язків;
  • створення безпечних умов праці, збереження життя і здоров’я працюючих – важливий напрямок підготовки кваліфікованих робітників поліграфічної галузі;
  • дайджест зі сторінок журналу «Довідник спеціаліста з охорони праці» (нормативно-правові документи з охорони праці для викладачів за 2015-2018 роки).

У ході проведення виховної години з учнями на тему «Охорона праці й безпека суспільства – один із пріоритетів виховання культури життя без небезпек» викладач ПТУ № 32 продемонструвала практичний приклад використання сучасних інтерактивних педагогічних методів.

Після проведення заходу відбулось обговорення методів роботи викладача щодо забезпечення якості знань учнів з предмета, а також були прийняті рекомендації щодо їх використання в освітньому процесі.

Учасники заходу мали змогу ознайомитись з виставкою стіннівок та інформаційно-методичним забезпеченням предмета «Охорона праці» у навчальному закладі.