Відбувся обласний вебінар для педагогічних працівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти професій громадського харчування та торгівлі, легкої промисловості, побутового обслуговування населення

22 листопада 2018 року на базі Науково-методичного центру професійно-технічної освіти у Харківській області відбувся обласний семінар у формі вебінару для педагогічних працівників професій громадського харчування та торгівлі, легкої промисловості, побутового обслуговування населення закладів професійної (професійно-технічної) освіти (далі – ЗП(ПТ)О) за темою: «Розвиток професійної майстерності педагога як важлива складова підвищення якості підготовки  кваліфікованих робітників».

У роботі вебінару взяли участь педагоги із 22 ЗП(ПТ)О м. Харкова та області, де здійснюється професійна підготовка кваліфікованих робітників за професіями відповідного напряму.

У ході проведення вебінару були розглянуті питання з досвіду роботи педагогів за такими темами:

  1. Реалізація компетентнісного підходу при підготовці майбутніх кухарів засобами інноваційних педагогічних технологій.
  2. Кейс-технологія як засіб формування професійних і ключових компетентностей учнів на уроках виробничого навчання за професією «Кухар. Кондитер».
  3. Формування професійних компетентностей учнів на уроках професійно-практичної підготовки шляхом застосування інтерактивних форм та методів навчання.
  4. Інноваційні підходи до організації освітнього процесу при підготовці кваліфікованих робітників за професією «Кухар».
  5. Використання різнорівневих тестових завдань при оцінюванні навчальних досягнень учнів, які навчаються за професією «Перукар (перукар-модельєр)».
  6. Формування ключових компетентностей учнів як необхідна складова професійної підготовки кваліфікованих робітників за професією «Перукар (перукар-модельєр)».
  7. Використання елементів SMART-технологій при професійній підготовці учнів за професією «Ювелір-монтувальник. Ювелір-закріпник».
  8. Використання інноваційних педагогічних технологій навчання для активізації пізнавальної діяльності майбутніх кравців.