Відбувся обласний вебінар для педагогічних працівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти професій громадського харчування та торгівлі, легкої промисловості, побутового обслуговування населення
22 листопада 2018 року на базі Науково-методичного центру професійно-технічної освіти у Харківській області відбувся обласний семінар у формі вебінару для педагогічних працівників професій громадського харчування та торгівлі, легкої промисловості, побутового обслуговування населення закладів професійної (професійно-технічної) освіти (далі – ЗП(ПТ)О) за темою: «Розвиток професійної майстерності педагога як важлива складова підвищення якості підготовки кваліфікованих робітників».
У роботі вебінару взяли участь педагоги із 22 ЗП(ПТ)О м. Харкова та області, де здійснюється професійна підготовка кваліфікованих робітників за професіями відповідного напряму.
У ході проведення вебінару були розглянуті питання з досвіду роботи педагогів за такими темами:
- Реалізація компетентнісного підходу при підготовці майбутніх кухарів засобами інноваційних педагогічних технологій.
- Кейс-технологія як засіб формування професійних і ключових компетентностей учнів на уроках виробничого навчання за професією «Кухар. Кондитер».
- Формування професійних компетентностей учнів на уроках професійно-практичної підготовки шляхом застосування інтерактивних форм та методів навчання.
- Інноваційні підходи до організації освітнього процесу при підготовці кваліфікованих робітників за професією «Кухар».
- Використання різнорівневих тестових завдань при оцінюванні навчальних досягнень учнів, які навчаються за професією «Перукар (перукар-модельєр)».
- Формування ключових компетентностей учнів як необхідна складова професійної підготовки кваліфікованих робітників за професією «Перукар (перукар-модельєр)».
- Використання елементів SMART-технологій при професійній підготовці учнів за професією «Ювелір-монтувальник. Ювелір-закріпник».
- Використання інноваційних педагогічних технологій навчання для активізації пізнавальної діяльності майбутніх кравців.