Із майбутніми правоохоронцями обговорювали  проблему булінгу

22 дистопада 2018 р. у рамках співпраці Харківського національного університету внутрішніх справ із КЗ «Харківська спеціалізована школа-інтернат «Ліцей «Правоохоронець»  Харківської обласної ради та з метою превентивної діяльності щодо протидії боулінгу в закладах освіти, курсантка 4 курсу факультету № 1 Вікторія Цебинога провела заняття «Відповідальність за булінг» для учнів 9 класу Ліцею.

Під час лекції курсантка ХНУВС ознайомила учнів ліцею з поняттям булінгу, його видами та проявами, з новелами чинного законодавства щодо відповідальності за булінг в Україні; розповіла про міжнародний досвід впровадження відповідальності за булінг та засоби його протидії. Вона також наголосила, що необхідно розвивати навички конструктивного вирішення конфліктних ситуацій, толерантного спілкування, формувати негативне  ставлення до булінгу та не допускати проявів булінгу в шкільному середовищі.

За даними звіту Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) «Щоденний урок: зупинити насильство в школах», в Україні протягом минулого року 24% детей стали жертвами булінгу. В ЮНІСЕФ відмітили, що частіше психологічний тиск спричиняється  на дівчат, у той час як хлопці  частіше піддаються фізичному  насильству та погрозам. Кожний другий ученик або учениця у віці від  13 до 15 років – приблизно 150 млн дітей в світі – повідомляють, що піддавалися  насильству з боку однолітків в школах або біля них; 40% постраждалих  дітей нікому про це не розповідають.