Проведено засідання місцевого осередку Всеукраїнської громадської організації «Асоціація працівників дошкільної освіти» Харківської області

29 листопада 2018 року у приміщенні Комунального закладу «Харківська обласна Мала академія наук Харківської обласної ради» проведено засідання місцевого осередку Всеукраїнської громадської організації «Асоціація працівників дошкільної освіти» Харківської області.

У ході роботи члени місцевого осередку ознайомлені з нормативним забезпеченням щодо якісної доступної дошкiльної освiти та надали  пропозиції до проекту наказу Міністерства освіти і науки України «Порядок зарахування, відрахування та переведення вихованців до державних та комунальних закладів освіти для здобуття дошкільної освіти».

Надано інформацію про участь делегацій Харківської області у відзначенні Всеукраїнського Дня дошкілля в м. Київ 28.09.2018 та  у Всеукраїнському науково-практичному семінарі для тренерів – представників проекту «Впевнений старт», який проходив у м. Київ 24.11.2018; фестивалі освітніх технологій «Перспектива – Миколаїв 2018».

Відбулося обговорення актуальних питань щодо підготовки до проведення обласного конкурсу «Кращий вихователь Харківщини» у 2019 році; популяризації кращого педагогічного досвіду педагогів регіону; проведення відповідних заходів до Всеукраїнського Дня дошкілля у закладах дошкільної освіти з метою популяризації дошкільної освіти.

Під час засідання члени місцевого осередку здобули практичного досвіду по розробці проекту Положення про команду психолого-педагогічного супроводу дитини з особливими освітніми потребами в закладі дошкільної освіти.