Відбувся обласний семінар-практикум для викладачів професій зварювального профілю, професій автомобільного та залізничного транспорту

29 листопада 2018 року на базі ДПТНЗ «Центр професійно-технічної освіти №3 м. Харкова» відбувся семінар-практикум для педагогічних працівників професій зварювального профілю, професій автомобільного та залізничного транспорту ЗП(ПТ)О Харківської області за темою: «Використання сучасних технологій навчання як інструмент формування компетентностей майбутнього кваліфікованого робітника».

У роботі семінару взяли участь 30 педагогічних працівників ЗП(ПТ)О м. Харкова та Харківської області.

У рамках семінару було проведено  урок викладачем предметів професійно-теоретичної підготовки Черепахою О.П. на якому реалізована мета: «Використання інтерактивних технологій на різних етапах уроку як один із засобів формування компетентностей майбутнього кваліфікованого робітника». Після уроку учасники  семінару виконали практичне завдання з формування загальних та професійних компетентностей учнів на уроках професійно-теоретичної підготовки.

У ході семінару були  розглянуті такі питання:

  • вплив сучасних педагогічних технологій на формування професійних компетенцій учнів;
  • взаємодія з роботодавцями в питаннях організації підготовки робочих кадрів;
  • соціальне партнерство як гарант забезпечення потреб ринку праці у кваліфікованих робітниках;
  • використання квест-технології  як перспективної форми розвитку професійних компетенцій учнів.

Після проведення заходу відбулось його обговорення, обмін досвідом роботи, були прийняті рекомендації щодо вдосконалення роботи педагогічних працівників професій зварювального профілю, професій автомобільного та залізничного транспорту.