Безоплатні заняття з програмування, робототехніки з Lego

Соціальний проект «Юні інженери» разом з технічною студією – «Винахідник Харків», по 2 заняття в неділю протягом 3-х місяців проводили безоплатні заняття з програмування, робототехніки з Lego.

У проекті брали участь діти з спеціалізованих шкіл – інтернатів м. Харкова, Харківської області в студії «Винахідник Харків» – безкоштовно. Заняття відвідали: СНВК №2, СНВК ім. В.Г. Короленка, спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату №6, СНВК №8, СНВК №7, СНВК №3, СНВК №12, СНВК №13

Заняття проходили в розвиваючій формі з навчанням. Діти займалися робототехнікою, збирали різні конструкції, машини, механізми, які потім ще й програмували і це все за 1 заняття.

З 01 лютого 2019 року відбулося фінальне навчання з дітьми з СНВК №2 та спецальною школою інтернатом для дітей з вадами слуху.

Під час навчання була присутня заступник начальника відділу дошкільної, загальної середньої, корекційної та позашкільної освіти управління освіти і науки Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації Счастна Ірина Олексіївна, яка привітала всіх учасників та подякувала технічній студії – «Винахідник Харків» за спільний безоплатний проект «Юні інженери», та вручила  Почесну грамоту від голови Харківської обласної державної адміністрації.

По закінченню проекту «Юні інженери» була сформована группа з 12 детей, які краще проявили себе в робототехниці з усіх СНВК. Ця группа продовжить безоплатні заняття з  робототехніки у «Винахідник Харків»

Організатори проекту: Департамент науки і освіти  Харківської обласної державної адміністрації та громадська організація «Українська спільнота молоді».