Студентська молодь шукає шляхи до порозуміння

20 березня 2019 р. на базі Харківського державного соціально-економічного коледжу відбувся підсумковий  захід  I  етапу проекту «Шлях до порозуміння», що стартував у вересні 2018 р. та реалізується у 3-х навчальних закладах  регіону: Харківському державному соціально-економічному коледжі, Житлово-комунальному коледжі ХНУМГ ім. О.М. Бекетова та  Харківському коледжі Державного університету телекомунікацій               ГО ЦПР «РАЗОМ» в партнерстві з німецькою організацією «Sudost Europa Kultur e.V.» за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини.

У заході взяли участь Генеральний консул ФРН в Донецьку п. В. Мессінгер, заступник директора – начальник управління освіти і науки  Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації В.В. Ігнатьєв, керівники та студенти  навчальних закладів, що беруть участь у реалізації проекту.

Захід проходив в інноваційному форматі вистав Форум-театру, що передбачає заглиблення учасників у відповідну проблематику.

Ураховуючи виклики, що постають сьогодні перед нашою державою, надзвичайно гострою є проблема мирного врегулювання конфліктів;  актуалізуються питання, у тому числі, побудови безпечного мирного освітнього простору та зменшення рівня конфліктності  в освітньому  середовищі. Дати  студентській молоді навички ефективного спілкування; сформувати ненасильницьку модель поведінки; побудови конструктивного діалогу; закласти  базові основи медіації; розвити особистісні якості – сьогодні це є на часі як для Харківщини, так і для України в цілому.