Проведення обласного семінару-тренінгу для педагогічних працівників професій зварювального напрямку закладів професійної (професійно-технічної) освіти Харківської області

20 березня 2019 року на базі Державного навчального закладу «Регіональний механіко-технологічний центр професійної освіти Харківської області» відбувся семінар-тренінг для педагогічних працівників професій зварювального напрямку закладів професійної (професійно-технічної) освіти Харківської області за темою: «Теоретичні та практичні аспекти використання, налаштування та експлуатації зварювальних мультисистем та плазмового різання».

У семінарі взяли участь 20 педагогічних працівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти м. Харкова та області.

Семінар-тренінг складався з двох частин: теоретичного та практичного модулів. У першій частині заходу були розглянуті такі питання: основи методів зварювання: ММА, MIG/MAG та ТІG, загальна інформація про апарати їх підключення та налаштування функцій основного меню.

По закінченні теоретичної частини, в приміщенні нещодавно відкритого Навчально-практичного центру сучасних технологій зварювального виробництва з професій «Електрозварник ручного зварювання. Електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних зварювальних машинах. Зварник», проведено практичний модуль. У ході практичної частини технік-демонстратор ТОВ «Фроніус Україна» www.facebook.com/FroniusUkraine та майстри виробничого навчання ДНЗ «Регіональний механіко-технологічний центр професійної освіти Харківської області» продемонстрували на практиці налаштування обладнання, основних та допоміжних режимів зварювання, зварювальні пальники їх елементи та деталювання.

Кожен з учасників заходу отримав можливість практично потренуватися в отриманих знаннях (налаштуванні режимів зварювання, технології MIG/MAG та ТІG зварювання) та отримати консультацію. Усі присутні отримали сертифікати учасника семінару-тренінгу.