Перший молодіжний форум «SMART CITY.KUPYANSK»

15 травня на Куп’янщині відбувся Перший молодіжний форум «SMART CITY.KUPYANSK», метою якого є підвищення рівня поінформованості молоді стосовно її можливостей у рідному місті, ознайомлення з  успішними практиками молодіжних ініціатив та організації змістовного дозвілля.

У роботі  Молодіжного форуму, організованого Куп’янською міською радою та громадською організацією «Куп’янськ – наш  рідний дім» за підтримки голови Харківської обласної державної адміністрації Юлії Світличної, взяли участь секретар Куп’янської міської ради, виконуючий повноваження міського голови – Валерій Говоров, заступник міського голови – Сергій Овсянніков, голова Куп’янської райдержадміністрації – Микола Ситник, радник голови Харківської обласної державної адміністрації – Катерина Садурська, член громадської ради при Харківській обласній державній адміністрації, керівник громадської організації «Здорова нація – майбутнє України» Яна Білецька, представники Молодіжної ради м. Куп’янська, учні і студенти закладів освіти Куп’янська, Куп’янського району, представники підприємницького сектору Медичний центр «Аркада» – Валентина Кобєлєва, інтернет-провайдер «Регіон» – Максим Ковшар, громадського сектору – Харківський обласний благодійний фонд «Парус».

Загальна кількість учасників склала майже 250 осіб.

Захід проведено для підвищення рівня поінформованості молоді щодо її можливостей у рідному місті, нових молодіжних проектів, що будуть реалізовані у Куп’янську у найближчий час, ознайомлення з  успішними практиками молодіжних ініціатив.

«Сподіваємось, що цей захід стане фабрикою ідей, інновацій та думок про те, як має розвиватись наше місто та регіон далі. Сьогодні вкрай важливо, аби молодь України була успішною та бачила своє майбутнє не у чужих країнах, а у нашій і у своєму рідному місті», – підкреслив секретар Куп’янської міської ради, виконуючий повноваження міського голови Валерій Говоров, звертаючись до учасників Форуму.

Зі словами підтримки до активної молоді звернувся заступник міського голови Сергій Овсянніков: «Наші надзвичайно талановиті у різних сферах молоді люди потребують відповідної уваги до себе та широкої підтримки. Такі заходи є гарною можливістю продемонструвати молоді відкритість та доступність влади, можливості для саморозвитку та участі у розбудові м. Куп’янська».

Під час заходу присутнім був презентований соціальний проект «Smart.City.Kupyansk», направлений на впровадження сучасних технологій для покращення якості життя мешканців Куп’янська. Молодіжна рада м.Куп’янськ презентувала вже реалізовані молодіжні проекти та анонсувала нові проекти на 2019 рік: «Школа лідерства Куп’янського міського голови, «За чисте довкілля», «Волонтерtodаy» та «Міські велопарковки».

На завершення учасників Форуму чекав майстер-клас за темою: «Секрети комунікації: практичні навички», який провів тренер і консультант з публічних виступів і ораторської майстерності, психолог-практик, бізнес-тренер, Євген Кірбаба.

Під час Форуму було підписано Меморандум між представниками органів публічної влади, громадського та підприємницького сектору про подальшу співпрацю і це стало першим кроком до досягнення спільної мети – розвитку соціальної активності молоді та створення високого рівня молодіжного руху на Куп’янщині.