Участь у першому регіональному фестивалі «Мода. Sumy. Стиль»

15 травня на базі Сумського центру профтехосвіти з дизайну та сфери послуг відбувся перший регіональний фестиваль «Мода. Sumy. Стиль». Мета фестивалю: підвищення іміджу професій легкої промисловості та сфери послуг, сприяння розвитку творчого потенціалу учнів, створення можливості для обміну досвідом, знаннями і новими технологіями в сфері освіти, мистецтва, дизайну та конструювання костюма.

На фестивалі Харківщину представляла команда Державного навчального закладу «Регіональний центр професійної освіти швейного виробництва та сфери послуг Харківської області». 10 учнів, які навчаються за професіями «Швачка», «Кравець», «Закрійник», «Перукар (перукар-модельєр)» у шоу-показах представили свої роботи:

три колекції моделей одягу за номінаціями:

  • Фолк-мода
  • Молодіжна мода
  • Видовищна мода;

з перукарського та візажного мистецтва в образах за номінаціями:

  • Fаshion – локони
  • Street – мода.

На фестивалі була представлена виставка творчих робіт учнів та педагогів закладу професійної освіти.

Державний навчальний заклад «Регіональний центр професійної освіти швейного виробництва та сфери послуг Харківської області» став дипломантом першого регіонального фестивалю та одержав дипломи за креативність та прагнення до удосконалення; за використання національних мотивів у сучасному дизайнерському одязі.