Міжнародний науковий конкурс CASTIC 2019

З 20 по 26 липня 2019 року на півострові Макао (Китайська Народна Республіка) відбувся Міжнародний науковий конкурс CASTIC 2019 (China Adolescents Science and Technology Innovation Contest). Україну на конкурсі представляли три учні Малої академії наук. Серед них – Осташев Даніїл, дійсний член Харківської обласної Малої академії наук, випускник Харківського навчально-виховного комплексу «Академічна гімназія» № 45 Харківської міської ради Харківської області.

CASTIC – це конкурс наукових та інноваційних проектів, у якому беруть участь школярі та студенти віком від 12 до 20 років. Вони представляють проекти в 13 категоріях. Серед них – математика, біомедицина, хімія, фізика та астрономія, інформаційні технології та комп’ютерні науки, екологія, ботаніка, мікробілогія, зоологія тощо. Учасники змагань також беруть участь у тематичних семінарах, виставках, мають можливість поспілкуватися з авторитетними закордонними дослідниками.

Конкурс CASTIC проходить уже 34 роки поспіль. Цьогоріч Україна вперше представила свою делегацію, але це не завадило нашим школярам вибороти срібну медаль (Олександра Лукіна, м. Київ) та дві бронзові (Даніїл Осташев, м. Харків; Анастасія Стаханська, м. Тернопіль).

Вітаємо переможців!