На Харківщині стартував проект «Формування соціальних компетенцій у професійній освіті. Шлях до порозуміння»

25 вересня 2019 р. засіданням «круглого столу» за участю  Віце-консула Генерального консульства Федеративної Республіки Німеччини  в Дніпрі  Петера Шмаля надано старт  проекту «Формування соціальних компетенцій у професійній освіті. Шлях до порозуміння».

Проект  реалізується у  6-ти навчальних закладах фахової передвищої та професійної (професійно-технічної) освіти ГО ЦПР «РАЗОМ» в партнерстві з німецькою організацією «Sudost Europa Kultur e.V.» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини та сприяння обласної державної адміністрації.

Як підвищити престижність навчання професіям, яке значення має соціально-психологічна атмосфера для професійного навчання – навколо цих питань велася дискусія протягом заходу.

Із точки зору ініціаторів проекту, важливорозпочати з витоків набуття професії – покращувати репутацію професійної освіти у суспільстві, підвищувати її позитивний імідж. А розпочати такі зміни необхідно шляхом стоврення та розвитку позитивної соціально-психологічної атмосфери в навчальному закладі.

Заходи проекту розраховані на 2019/2020 навчальний рік та включають в себе інформаційні заходи, тренінги, вистави «Форум-театрів», навчання медіаії, створення «Служб примирення».