Міжнародна конференція MilsetExpo-SciencesInternational (ESI) 2019

З 22 по 28 вересня 2019 року у столиці Об’єднаних Арабських Еміратів, місті Абу-Дабі відбулася Міжнародна конференція MilsetExpo-SciencesInternational (ESI) 2019 – наймасштабніший захід в ОАЕ, який присвячений виключно науковій творчості молодих вчених та дослідників з усього світу. ESI­– це ініціатива Міжнародного руху за розвиток в галузі науки та технологій (MILSET), неурядової, некомерційної та політично незалежної молодіжної організації, діяльність якої спрямована на розвиток наукової культури серед молоді шляхом організації науково-технічних конференцій та виставок.

ESI – це 50 країн-членів організації, більше 1500 учасників з різних країн світу табільше 500 учасників із ОАЕ, які підготували близько 600 наукових STEAM-проектів.

Учасники представляли свої наукові розробки у13 секціях: біологія, поведінкові та соціальні науки, хімія, комп’ютерні науки, науки про Землю, енергетика та транспорт, інженерія, екологічний аналіз та екологічний менеджмент, електричні та механічні технології, математика, медицина та здоров’я, фізика і астрономія, біотехнологія,

До складу української делегації увійшли 17 учнів та студентів із різних областей України. Харківську область представляли троє учасників-переможців             ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України у 2018/2019 навчальному році: Яцик Єлизавета, студентка І курсу медичного факультету Харківського національного університету іменіВ.Н. Каразіна, з проектом «Дерматогліфічні та антропометричні маркери адиктивних форм поведінки»; Баришева Анастасія, студентка І курсу фізико-технічного факультету Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, з проектом«Новий композитний матеріал з фотокаталітичними властивостями для глибокого очищення  води від органічних речовин»; Матюшенко Іван, учень 10 класу Комунального закладу «Харківський фізико-математичний ліцей № 27 Харківської міської ради Харківської області» з проектом «Дослідження багатошарового енергозберігаючого покриття для зовнішніх огорожуючих конструкцій».

За підсумками конференції учасники отримали пам’ятні подарунки та сувеніри.