Х Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

Відповідно до листа Міністерства освіти і науки України від 30.09.2019 року № 1/9-615 у 2019/2020 навчальному році відбудеться Х Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Згідно з Положенням про Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 № 571, конкурс проводиться для учнів 5-11 класів закладів загальної середньої освіти, у тому числі ліцеїстів військових ліцеїв, у чотири етапи (з жовтня по березень), для учнів закладів професійної (професійно-технічної освіти), студентів і курсантів закладів вищої освіти усіх форм власності – у три етапи (з листопада по березень).

Проведення Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка має сприяти вихованню в його учасників почуття гордості за свій народ, любові до рідного краю, формування готовності творити добрі справи задля рідної Батьківщини, заможної, повноправної і невіддільної від світового розвитку країни.

Урочистості з нагоди початку Х Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка відбудуться 10 жовтня 2019 року в м. Житомир.

Минулого року у ІХ Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка переможцями від Харківської області стали 14 учнів закладів загальної середньої освіти, 1 учень закладу професійно-технічної освіти та 7 студентів закладів вищої освіти.

Бажаємо перемог учням і студентам Харківщини у цьогорічному конкурсі.