Про результати участі у Х Всеукраїнському інтерактивному конкурсі «МАН-Юніор Дослідник – 2019»

У квітні – травні 2019 року Національним центром «Мала академія наук України» був проведений Х Всеукраїнський інтерактивний конкурс
«МАН-Юніор Дослідник» для учнів 7-10-х класів. Конкурс традиційно проводився в номінаціях «Історія», «Екологія», «Техніка», «Астрономія».

Загалом у Всеукраїнському конкурсі «МАН-Юніор Дослідник – 2019» взяли участь 382 учні з 22 областей України та м. Києва.

Беззаперечним лідером за кількістю представлених на конкурс проєктів вже четвертий рік поспіль є Харківщина (83 проєкти), яка утримує також і перше місце за кількістю призерів конкурсу (53). За Харківською областю з відривом йдуть Донецька (46 проєктів) та Хмельницька (32) області.

Журі конкурсу відзначило високий загальний рівень дослідницьких робіт, представлених учнями на он-лайн захисті, їхню актуальність та практичну спрямованість, належний рівень підготовки учнів до публічного захисту.

Успішний виступ юних дослідників у конкурсах «МАН-Юніор Дослідник» та конкурсі-захисті Малої академії наук у 2019 році підтвердив високий рівень підготовки учасників, що свідчить про значний потенціал і позитивну динаміку розвитку Харківського територіального відділення Малої академії наук України.