Нарада директорів вищих навчальних закладів І-ІІ р.а.

19 листопада 2019 року на базі Харківського машинобудівного коледжу під головуванням Карпової Лариси Георгіївни – директора Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації відбулась робоча нарада з керівниками вищих навчальних закладів І-ІІ р.а. (порядок денний наради додається).

У нараді взяли участь Сидоренко Олександр Леонідович – директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти; Мороз Віктор Дмитрович – голова ради директорів ВНЗ І-ІІ р.а., директор Харківського машинобудівного коледжу; Кривенцова Олена Миколаївна, директор Харківського обласного управління з фізичного виховання та спорту Комітету з фізичного виховання та спорту МОНУ; Ігнатьєв Володимир Васильович – заступник директора Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації – начальник управління освіти і науки; керівники вищих навчальних закладів І-ІІ р.а..

За підсумками обговорення питань порядку денного директорам вищих навчальних закладів І-ІІ р.а. рекомендовано дотримуватися вимог Закону України «Про фахову передвищу освіту» у діяльності навчального закладу; до кінця 2019 року оформити ліцензії на підготовку фахового молодшого бакалавра; забезпечити якісну підготовку студентів до здачі державної підсумкової атестації у формі ЗНО у 2019/2020 н.р..

Особливу увагу керівників було звернено на необхідність виконання Конституції України, законів України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» та «Про освіту», зокрема в частині застосування державної мови в освітньому процесі.

Порядок денний 1