Відбулася І Всеукраїнська краєзнавчо-етнологічна конференція учнівської молоді за темою «Лиш те в народі буде жити, що серце серцю передасть…»

15-17 листопада 2019 року у м. Косів Івано-Франківської області відбулася І Всеукраїнська краєзнавчо-етнологічна конференція учнівської молоді за темою «Лиш те в народі буде жити, що серце серцю передасть…». У заході брали участь юні краєзнавці з усіх куточків України.

Організатори конференції – Український державний центр національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді Міністерства освіти і науки України та Івано-Франківський обласний державний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді.

Метою проведення  конференції стало виховання ціннісного ставлення до етнокультурної спадщини українського народу, формування у молодого покоління почуття любові до Батьківщини.

Харківську область на конференції представляла Шкуренко Валерія, учениця Лозівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3 Лозівської міської ради Харківської області, вихованка гуртка «Народознавство» Комунального закладу «Харківська обласна станція юних туристів» Харківської обласної ради (керівники – Громило Н.П., Коваленко М.Л.).

Валерія представляла доповідь на секції «Традиційне вбрання українців». Її робота присвячена вбранню жінок Слобожанщини.  Доповідь учасниці з Харківщини викликала захоплення в учасників заходу та членів журі, за що Шкуренко Валерію нагороджено грамотою Українського державного центру національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді Міністерства освіти і науки України та  сертифікатом учасника конференції.