Комунальний заклад «Харківський фаховий коледж спортивного профілю» Харківської обласної ради

Харківське обласне вище училище фізичної культури і спорту було засновано у 1986 році. Навчальний заклад поєднує в собі загальноосвітню школу (8-11 класи) та училище (1-2 курси). Випускники училища отримують диплом молодшого спеціаліста за спеціальністю «Фізичне виховання». Училище забезпечує розвиток спортивних здібностей та обдарувань дітей і молоді з метою підготовки спортсменів до національних збірних команд України з таких видів спорту: бадмінтон, баскетбол (юнаки), біатлон, водне поло(юнаки), волейбол (юнаки та дівчата), важка атлетика, настільний теніс, лижні гонки, футбол (жіночий), хокей з шайбою, шорт-трек, шахи.
В училищі працює висококваліфікований колектив:
15 Відмінників освіти України;
26 учителів вищої категорії;
2 учителів-методистів;
8 старших вчителів;
18 спеціалістів І категорії;
10 спеціалістів ІІ категорії;
28 спеціалістів;
Спеціалісти – медичного профілю, психолог, соціальний педагог.
Навчальна база закладу складається з навчального корпусу, спортивного комплексу, стадіону, спеціалізованих залів для занять настільним тенісом, важкою атлетикою, тренажерного залу, тиру. Училище має два гуртожитки оздоровчий табір. Ведеться будівництво критого плавального басейну.
Наші досягнення у 2009-2010 н.р.:
Вихованці училища Торохтій О. та Артьомова Ю. завоювали відповідно срібну та бронзову медалі на чемпіонаті Європи з важкої атлетики 2010 року, учні відділення важкої атлетики стали переможцями V Всеукраїнських ігор молоді України. Команди юнаків 1993-1994 р.н. та 1995-1996 р.н. стали переможцями Всеукраїнської дитячої ліги з волейболу. Волейбольна команда дівчат 1995-1996 р.н. завоювала срібні медалі на Всеукраїнських дитячих іграх 2010 року.
Наше училище співпрацює з Харківською академією фізичної культури і спорту, Національним технічним університетом «Харківський політехнічний інститут», Національною юридичною академією України ім. Ярослава Мудрого.
Шкільна мережа: 10 класів, 305 учнів.
Мова навчання: українська
Заступники:
Вовк А.В. , заступник з навчальної роботи
Трофименко В.В., заступник з виховної роботи
Сорокін З.Т., заступник з навчально-методичної роботи
Адреса: м. Харків 61070, вул. Помірки, буд. 27
Телефон: 315-12-94.