Красноградський професійний ліцей

Красноградський професійний ліцей  – є державним професійно-технічним навчальним закладом, який входить до системи освіти України та реалізує попит громадян у здобутті професійно-технічної та повної загальної середньої освіти відповідно до соціального замовлення регіону на підготовку кваліфікованих робітників.

Навчальний заклад був створений у місті Краснограді відповідно до наказу Державного комітету професійно-технічної освіти   29 травня 1966 року, основною функцією якого була підготовка фахівців для будівельної промисловості республіки України.

Згодом, на виконання наказу  Міністерства освіти і науки України від 13 червня 2003 року № 380 «Про вдосконалення мережі професійно-технічних навчальних закладів Харківської області», професійно-технічне училище було реорганізоване в Красноградський професійний ліцей.

Відповідно до потреб регіонального ринку праці сформований перелік ліцензованих професій, за якими  здійснюється підготовка кваліфікованих робітників:

«Штукатур; лицювальник-плиточник; маляр»;

«Монтажник санітарно-технічних систем та устаткування; електрозварник ручного зварювання»;

«Слюсар з ремонту автомобілів»;

«Оператор комп’ютерного набору; секретар керівника (організації, підприємства, установи)»;

«Кухар».

Зміст та організація освітнього процесу Красноградського професійного ліцею направлені на розвиток професійної компетентності, мобільності, творчості учнів, оволодіння сучасними виробничими технологіями відповідних галузей господарювання держави.

Виховання молоді ґрунтується на засадах державної політики щодо  формування соціальної активності, високих людських якостей, національної свідомості та здорового способу життя. У ліцеї працюють гуртки художньо-естетичного, спортивного та інформаційно-комунікаційного спрямування. Учні забезпечуються соціально-психологічною, юридичною та медичною допомогою. Щорічно учні пільгового контингенту мають можливість відпочивати в оздоровчих таборах.

Навчальний заклад має сучасно обладнані навчальні кабінети, майстерні, лабораторії, актову залу, спортивний комплекс, музейну кімнату, бібліотеку, аудиторії для роботи гуртків, гуртожиток, їдальню, медичний пункт. Ліцей  підключений до мережі Інтернет, створений власний сайт.

Красноградський професійний ліцей – це якісна професійна освіта молоді, можливість успішно виходити на ринок праці, витримуючи найскладніші умови конкуренції.