КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ЛЮБОТИНСЬКИЙ МИСТЕЦЬКИЙ ЛІЦЕЙ “ДИВОСВІТ”» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ

11

 

Комунальний заклад «Люботинська спеціалізована мистецька школа-інтернат “Дивосвіт”» Харківської обласної ради

 

Заклад засновано в грудні 1960 року на підставі постанови Ради Міністрів СРСР від 24.10.1960 №1115. У 2015 році з метою задоволення освітніх потреб населення Харківської області, створення умов для навчання, виховання та розвитку творчих здібностей дітей, рішенням сесії Харківської обласної ради від 18 червня 2015 року №1250-VI Комунальний заклад «Люботинський навчально-виховний комплекс (дошкільний навчальний заклад- загальноосвітня школа-інтернат I-III ступенів) змінив тип закладу та назву на Комунальний заклад «Люботинська спеціалізована школа-інтернат I-III ступенів «Дивосвіт» Харківської обласної ради з поглибленим вивченням окремих предметів та курсів.

 Пріоритетними напрямами освітнього процесу школи є різнобічний розвиток, виховання і соціалізація особистості, яка усвідомлює себе громадянином України, здатна до життя в суспільстві, має прагнення до самовдосконалення і навчання впродовж життя, готова до свідомого життєвого вибору та самореалізації, трудової діяльності та громадянської активності. Освітній процес здійснюється за художнім та інформаційно-технологічним профілями навчання.

Шкільна мережа – 203 учні, 9 класів.

Мова навчання – українська.

Педагогічний колектив нараховує 23 педагоги, з них всі мають вищу освіту. За кваліфікаційною категорією: 6 педагогів мають кваліфікаційну категорію «спеціаліст вищої категорії», 12 педагогів – «спеціаліст першої категорії», 1 учитель – «спеціаліст другої категорії», 12 педагогів –«спеціаліст».

До послуг учнів 20 навчальних кабінетів з підключенням до мережі Інтернет, з них 2 комп’ютерних класи, оснащених сучасними ПК (33 шт.) мультимедійне обладнання (14 комплектів), сучасні спортивна та тренажерна зали, їдальня, бібліотека, актова зала, гімнастичний та футбольний майданчики.

У закладі працюють бюджетні гуртки науково-технічного напряму-  «Основи робототехніки та комп’ютерного моделювання», «Орігамі»; еколого-натуралістичного напряму – «Географи-краєзнавці»; художньо-естетичного напряму – «Декоративно-ужиткове мистецтво «Дивосвіт»», «Писанкарство», дослідницько-експериментального напряму – «Цікава фізика», «Літературна творчість», «Фольклористика»,  «Географічне краєзнавство»;  спортивно-оздоровчого напряму – «Оздоровча гімнастика», «Фітнес», «Футбол», «Настільний теніс». 100%  учнів охоплено позашкільною роботою.

Наші досягнення. Протягом 2018/2019  навчального року учні закладу брали активну участь у міжінтернатному (ІІ етапі) та обласному (ІІІ етапі) Всеукраїнських учнівських олімпіад. У порівнянні з минулими роками учні досягли значних успіхів: у 2018/2019 н.р. учні взяли участь у 14 олімпіадах з різних навчальних предметів і вибороли 19 призових місць:  4 – І місця, 4 – ІІ місця, 11 – ІІІ місць. Учні є переможцями ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України (ІІ місце в секції «Історичне краєзнавство» та ІІІ місце в секції «Експериментальна фізика»).

Учні школи брали активну участь в Міжнародних, Всеукраїнських, обласних конкурсах, виставках, фестивалях та виборювали призові місця, а саме: Всеукраїнський конкурс учнівської творчості «Oб’єднаймося ж, брати мої» м.Київ; ХХV Всеукраїнський відкритий конкурс читців  імені Тараса Шевченка, м.Київ; ХІІІ Конкурс творчих робіт на теми збереження природних та енергетичних ресурсів для школярів,молоді та сімей  під девізом  «Зробимо Україну чистою та енергоефективною ­– почнемо з себе»; Всеукраїнська виставка творчих робіт вихованців  шкіл-інтернатів «Діти – діячі мистецтва», м. Київ, Верховна Рада; Обласний етап Всеукраїнської експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина-Україна»; ІІ обласний конкурс-виставка декоративно-прикладного мистецтва «Слобожанські візерунки»; I (обласний) тур Всеукраїнської краєзнавчої акції учнівської молоді «Українська революція: 100 років надії і боротьби»; Всеукраїнська  олімпіада з фізики факультету РБЕКС ХНУ В.Н. Каразіна для учнів 7-9 класів «Радіоолімпіада»; Обласний конкурс для дітей та молоді «Місцеве самоврядування — це ми!»; Обласна виставка писанкарства «Різдвяна писанка»; ХVІ фестиваль дитячої творчості «Харків – місто добрих надій» на тему «Мальована поезія Ліни Костенко»; Відкрита обласна комплексна природнича олімпіада, присвячена Міжнародному Дню Землі; Міжнародний фестиваль «ІNTER FEST KUTEN» м.Кітен, Болгарія.

Заклад є переможцем (ІІ місце) п’ятдесят першої Обласної тематичної відкритої виставки ефективного педагогічного досвіду «Освіта Харківщини XXI століття» з теми «Українська школа: підвищення якості фізико-математичної освіти через формування активного навчального простору» у номінації «Шкільний кабінет як творча лабораторія вчителя та юних дослідників»; та переможцем (І місце) п’ятдесят третьої Обласної тематичної відкритої виставки ефективного педагогічного досвіду «Освіта Харківщини XXI століття» з теми «Нова українська школа: ІКТ та STEM-технології в освітньому процесі та управлінні закладами освіти» у номінації «Модернізація змісту освіти засобами STEMтехнологій» Команда учнів є переможцем обласного етапу Всеукраїнського освітнього проекту «Відкривай Україну». Учні та педагоги є постійними учасниками виставок творчих робіт вихованців шкіл-інтернатів «Діти діячі мистецтва» у Верховній Раді України. Учні закладу є учасниками мережевих академій Cisco, педагоги –  тренерами мережевих академій Cisco.

Заклад активно співпрацює з Харківським національним університетом імені В.Н.Каразіна, Харківським національним економічним університетом імені С.Кузнеця, Національним аерокосмічним університетом імені М.Є.Жуковського, Українською інженерно-педагогічною академією, Харківським національним університетом міського господарства імені О.М. Бекетова, Харківським національним університетом мистецтв імені І.П.Котляревського,  що дає змогу проводити на базі закладу Зимові та Літні школи програмування для інформаційно-технологічного профілю та школи дизайну для учнів художнього профілю, залучати викладачів університетів до роботи з обдарованими, орієнтувати учнів до вступу в ВНЗ згідно профілів навчання.

 

Директор – Волчкова Світлана Іванівна.

Години прийому: Понеділок 13.00-14.00

                                      Середа 9.00-11.00

Адреса: вул. Кооперативна 38/8, м. Люботин, Харківська обл., 62433

Телефон: 741-10-35

E-mail: [email protected]

Веб-сайт: http://lintern.org.ua/