Відкриття українсько-польського культурно-освітнього центру

10 вересня о 14.00 в музейному комплексі Харківського національного університету міського господарства ім. О.М.Бекетова за підтримки Генерального Консульства Республіки Польща в Харкові відбулося відкриття українсько-польського культурно-освітнього центру.

У церемонії взяли участь Генеральний Консул Республіки Польща в Харкові – Ян Гранат, голова Харківської обласної ради Чернов Сергій Іванович, директор департаменту освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації Бабічев Анатолій Валерійович, перший заступник голови Харківської міської ради Парамонов Андрій Олександрович, заступник директора Фундації польсько-української співпраці «ПАУСІ» – Кшиштоф Фільцек, голова Правління громадської організації «Європейський Інститут нерухомості» (Краків, Польща), Академії Гірничо-Металургійної у Кракові (AGH), експерт проекту «Бізнес-інкубатор для студентів, викладачів та бізнесу» Яцек Колібські, голова Ради ректорів ВНЗ ІІІ-IV рівнів акредитації Харківського регіону Бакіров Віль Савбанович, почесні гості з Польщі, освітяни, представники міської та обласної влади. Ідея відкриття центру виникла на основі успішного досвіду роботи Університету по проекту “Бізнес-інкубатор для студентів, викладачів і бізнесу”. Проект реалізується з травня 2013 року завдяки партнерству Міжнародної організації “Фонд польсько-української співпраці ПАУСІ”, ХНУМГ ім. А.Н. Бекетова, Академії АГХ в Кракові (AGH), громадської організації «Європейський Інститут нерухомості» (Краків, Польща). Проект фінансується Міністерством закордонних справ Польщі, фінансується і впроваджується Фондом ПАУСІ та ХНУМГ ім. А.Н. Бекетова.

Окрім запланованих результатів роботи по проекту, Університету вже вдалося під час роботи налагодити зв’язки з двома навчальними закладами в Польщі та розпочати роботу по підготовці спільних програм навчання. В планах –  відкриття мовних курсів з польської мови та розмовного клубу для всіх бажаючих, розширення партнерських угод з ВНЗ Польщі, реалізація спільних  освітніх і культурних проектів та створення сталих зв’язків для обміну досвіду в розвитку місцевого самоврядування. Найближчим часом – участь у наукових пікніках в Харкові у якості партнера. Створення центру сприятиме більш динамічному та ефективному налагодженню відносин між ВНЗ Польщі та Харківського регіону.