Міжнародний Саміт Green Inspiration – 2015

Команда учнів та педагогів комунального закладу «Харківський санаторний  навчально – виховний комплекс №13» Харківської обласної ради взяла участь у Міжнародному Саміті Green Inspiration – 2015, який проходив у січні 2015 року в коледжі  Нотр-Дам (м.Дакка, Наро́дна Респу́бліка Бангладеш).

На цьому міжнародному заході було представлено понад 10 команд з усього світу (Індія, Непал, США, Австралія, Уганда, Китай та інші) та більше 30 місцевих освітніх організацій. Серед почесних гостей були Міністр інформації Бангладешу, Посол США в Бангладеші, професори провідних університетів світу. Привітав Самміт президент Наро́дної Респу́бліки Бангладеш.

Основні  питання, які розглядали учасники саміту, були проблеми  навколишнього середовища як найбільш значущі соціальні проблеми  для всього світу.

Green Inspiration-2015 передбачав п’ятнадцять різних видів змагань для учасників: три з яких для студентів університетів (магістранти та випускники), шість – для студентів та учнів  середнього рівня (15-18 років ) і шість – для юніорів.

Школярі КЗ «Харківський санаторний  НВК №13» показали чудові результати. Учень 8 класу Губарєв Богдан посів 3 місце в категорії «Nature Olympiad» (олімпіада з природознавства, біології, географії та хімії). Учениця 9-А класу Шкрабаченко Дар’я отримала нагороду у категорії «Wall Poster» (презентація екологічного проекту у вигляді постеру з розповіддю про практичний  досвід навчально-виховного комплексу щодо впровадження здоров’язберігаючих технологій).

У збірку матеріалів  конференції включено статтю авторського педаогічного коллективу школи. Підписано також  Угоду про співробітництво у сфері освіти між Коледжем Нотр – Дам, Дакка та КЗ «Харківський санаторний НВК№13», Харків. У рамках падальшої співпраці планується провести Дні української культури  та налагодити роботу спільного клубу по вивченню культурної спадщини країн – учасників Самміту.

Створено веб-сайт, який відображає діяльність Самміту та співробітництво учасників після його закінчення. https://www.facebook.com/events/838056179585762/