Олімпіади з предметів загальноосвітньої підготовки серед учнів

Одне з основних завдань учнівських олімпіад з навчальних предметів є стимулювання творчого самовдосконалення дітей, учнівської молоді, виявлення, розвиток обдарованих учнів.

Саме з цією метою на базі Української інженерно-педагогічної академії упродовж лютого 2015 року проведено щорічні обласні олімпіади серед учнів професійно-технічних навчальних закладів Харківської області:

5 лютого – з української мови та літератури, математики та правознавства;

12 лютого – з інформатики, хімії та англійської мови;

19 лютого – з фізики, історії та біології.

Олімпіади проведено на виконання наказу Міністерства освіти і науки України від 08.08.2014 № 918 «Про проведення Всеукраїнських учнівських олімпіад і турнірів з навчальних предметів у 2014/2015 навчальному році», наказу Департаменту науки і освіти  Харківської обласної державної адміністрації від 12.10.2015 № 8 «Про проведення ІІІ (обласного) етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів серед учнів професійно-технічних навчальних закладів Харківської області у 2014/2015 навчальному році».

Слід зазначити, що обласні олімпіади серед учнів професійно-технічних навчальних закладів вперше проведено на базі вищого навчального закладу – Української інженерно-педагогічної академії, що сприятиме наданню допомоги учням у виборі професії, залученню їх до навчання у вищих навчальних закладах.

Усіх учасників олімпіад вітав проректор Української інженерно-педагогічної академії з науково-педагогічної роботи Вілков С.М., який розповів про академію, презентував напрями та спеціальності, за якими здійснюється підготовка майбутніх фахівців. А яскравими подарунками стали виступи учасників творчих колективів академії.