Рейтинг університетів світу (Webometrics ranking of world’s universities)

Опубліковано Всесвітній рейтинг університетів Webometrics за 2014 рік, до якого увійшли 297 вітчизняних вищих навчальних закладів.

Рейтинг університетів світу (Webometrics ranking of world’s universities) – один з найбільш авторитетних рейтингів у міжнародному освітньому середовищі та охоплює 22 тисячі університетів з усього світу. Рейтинг орієнтований на оцінку присутності університету в Інтернеті, рівень впливу публікацій університету на світовий науковий прогрес, наповненість та «популярність» веб-ресурсів вищого навчального закладу, довіру Інтернет-користувачів до них.

У двадцятку українських вишів у рейтингу увійшли такі провідні вищі навчальні заклади Харківської області: Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» (2 місце), Харківський національний університет імені В Н Каразіна (4 місце), Національний аерокосмічний університет імені Н. Е. Жуковського «Харківський авіаційний інститут» (14 місце), Харківський національний університет міського господарства                     імені О.М. Бекетова (18 місце).

Як зазначила заступник голови обласної державної адміністрації Ю.О. Світлична, вказані національні вищі навчальні заклади підтверджують високий рівень підготовки фахівців з вищої освітою у сфері IT-технологій.