Про організацію військово-патріотичного виховання в навчальних закладах Харківщини

Ураховуючи теперішню воєнно-політичну ситуацію в Україні та актуальність утвердження у суспільній свідомості ідеалів миру, у навчальних закладах Харківщини проводяться Уроки мужності за участі учасників антитерористичної операції на Сході України, що висвітлюють мужність українських військових та добровольців, готовність віддати життя за мир і спокій в Україні, за темами: «Односельці – учасники антитерористичної операції на Сході України», «Тільки тим історія належить, хто за неї бореться й живе», «Мій тато – герой України», «Часи не обирають…».

На будівлях загальноосвітніх навчальних закладів (Балаклійський, Великобурлуцький, Дергачівський райони), у яких навчалися герої антитерористичної операції на Сході України (Майсеєв С.А., Посохов Д.В., Клочко А.В.) встановлені меморіальні дошки.

У Близнюківському ліцеї Близнюківської районної ради та Радгоспівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Близнюківської районної ради встановлені стенди «Герої не вмирають» (у цих закладах навчалися герої АТО Топчій М.М. та Сінельник Ф.С.).

У навчальних закладах м. Лозової, м. Куп’янська, Богодухівського, Красноградського, Валківського, Дергачівського, Харківського районів функціонують куточки Слави, де містяться матеріали про героїчний подвиг воїнів-земляків, випускників закладів.

У шкільних бібліотеках та музеях організовані фотовиставки літератури, фотоматеріалів за темами: «Сам не знаю, де загину…», «Герої не вмирають»  (присвячені воїнам, загиблим в зоні АТО).

Учні навчальних закладів беруть участь у благодійних акціях «Ми разом!», «Скажи «Спасибі» захиснику!», «Добро заради майбутнього», «Повертайтеся живими» (виготовлення сувенірів-оберегів), «Напиши листа солдату», «Лист пораненому».