Семінар-практикум для заступників директорів з навчально-виховної роботи професійно-технічних навчальних закладів

18 березня 2015 року на базі Державного закладу освіти Центр професійно-технічної освіти № 2 м. Харкова відбувся обласний семінар-практикум для заступників директорів з навчально-виховної роботи професійно-технічних навчальних закладів за темою: «Виховна система навчального закладу: проблеми, пошуки,знахідки».

У роботі семінару взяли участь заступники директорів з навчально-виховної роботи, представники Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації, Науково-методичного центру професійно-технічної освіти у Харківській області, Дитячого центру «Компас» при Харківському міському благодійному фонді «Благо».

Учасники семінару взяли участь у роботі зборів обласної ради лідерів учнівського самоврядування за темою «Розвиток творчого потенціалу лідерів – шлях до успіху».

Робота семінару проходила за окремою програмою, де були розглянуті наступні питання:

  • Система роботи з питань національного виховання та формування громадянської свідомості учнівської молоді.
  • Нормативно-правове забезпечення навчально-виховного процесу.
  • Сучасний навчальний заклад як соціокультурний осередок громадянсько-патріотичного виховання дітей та студентської молоді.
  • Роль національно-патріотичного виховання у роботі з учнівською молоддю.

Крім цього проводиться тренінг за темою: «Методи профілактики та виявленя проблем підлітків».

Учасники мали можливість опанувати методики проведення позаурочних заходів, які потім впроваджуватимуть у практичну діяльність.

Завершився семінар підведенням підсумків та прийняттям рішень щодо удосконалення виховної роботи.