Показовий День цивільного захисту

На виконання розпорядження голови Харківської обласної державної адміністрації від 02.02.2015 № 52 «Про організацію навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях», з метою формування єдиних підходів щодо проведення Дня цивільного захисту в навчальних закладах та обміну досвідом із питань підготовки учасників навчально-виховного процесу до дій в умовах надзвичайних ситуацій 21 квітня 2015 року на базі  Куп`янської гімназії № 1 Куп’янської міської ради Харківської області проведено показовий День цивільного захисту для фахівців місцевих органів управління освітою та керівників базових (опорних) з питань цивільного захисту загальноосвітніх навчальних закладів.

У заході взяли участь представники Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації, відділу освіти Куп’янської міської ради Харківської області, Куп`янського РВ ГУ ДСНС України в Харківській області, обласного методичного кабінету безпеки життєдіяльності населення та Куп`янського навчально-консультаційного пункту Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Харківської області.

Учасники заходу ознайомилися з матеріалами фотовиставки та виставки малюнків, плакатів та проектів «Надзвичайні ситуації очима дітей», методичними розробками вчителів гімназії. Яскравим став виступ агітбригади ДЮП «Іскра».

У рамках Дня цивільного захисту відпрацьовано дії колективу гімназії у випадку виникнення пожежі, проведено відкриті уроки, військово-спортивну естафету, лекцію «Стрес. Травма. Механізми успішного опанування стресу».

Студентами та викладачами Куп`янського медичного коледжу імені М.С. Шкарлетовою проведено практичне заняття «Надання першої медичної допомоги».